lördag 5 januari 2013

Emådalen vann och förlorade stort

Det är över en månad sedan jag fotade sport senast. På fredagskvällen hade jag två innebandymatcher att välja mellan. Serieledaren Sandbäckshult tog emot jumbon Emådalens B-lag i division 4. En redan från början ojämn match där gästerna dessutom bara anmält sju spelare i laguppställningen. I stället valde jag division 3-matchen mellan Emådalen A och Wrigstad S/W 2010 som kunde bli jämn.

Det var en viktig match för båda lagen där vinst innebar avancemang med typ tre platser i tabellen. Nu visade det sig att Wrigstad i vitt inte heller hade fullt lag, utan gick runt på nio spelare. Slutkörda spelare innebär ofta tjurigt och fult spel på planen. Extraplus till domarna som lyckades hålla modet uppe hos Wrigstad. 3–0 till Emådalen efter första. 8–1 till hemmalaget efter andra och i tredje snyggade Wrigstad till siffrorna till 11–4. Emådalen klättrade upp till fjärde plats i division 3. I den andra matchen vann Sandbäckshult med 18–0 mot Emådalens B-lag.





fredag 4 januari 2013

En folklig poet är borta


Ser att Bengt"Cidden" Andersson är död. Rörmokaren från Läckeby som gick upp vid fem på morgonen och skrev dikter innan han åkte till jobbet. För tjugofem år sedan slog han igenom med Hela bollen ska ligga still – en diktsamling om livet på och vid fotbollsplanen. Den som själv deltagit eller någon gång sett alla de barn, ungdomar och vuxna som är engagerade inom idrottsrörelsen kommer att bli berörd av boken som utstrålar så mycket kärlek, värme och respekt.

tisdag 1 januari 2013

Nytt år gamla bilder

2000-talet har blivit tonåring. 2013 är dessutom det första året sedan 1987 som har fyra olika siffror. Nyårskonserten från Wien har klingat ut, backhopparna har passerat stupet och köerna ringlar utanför pizzeriorna. Jag inleder året med några decemberbilder.

28 december

31 december

4 december

Nyårsaftons sista minuter.