lördag 31 mars 2012

Tjejkväll med styling på fritidsgården Solhem

Igår kväll arrangerades en tjejkväll på fritidsgården Solhem där temat var styling. Frisören Linda Adolfsson Svensson delade med sig av tips och råd och gjorde snygga håruppsättningar på tjejerna som kom dit och jag hade uppdraget att ta lite bilder.





Kan väl erkänna att det inte riktigt kändes som att jag passade in där... men det var en kul uppdrag. Porträttbilderna gick på löpande band. Jag hade ett eget rum, där jag förberedde med ljus snett framifrån och snett bakifrån – med hjälp av två scenstrålkastare – samt en svart fond som jag spikade upp på väggen. Det kommer fler bilder i senare inlägg.




torsdag 29 mars 2012

Ännu mer blandad kompott

Här är fler blandade bilder som jag plockat upp. De har inget samband med varandra. Några är tagna i Kalmar och några ute på landet. Jag påstår inte att de är bra, utan det är bilder som råkade komma upp i min dator. Den yngsta bilden tog jag för en timme sen. Den äldsta bilden i denna samling är från i höstas.






måndag 26 mars 2012

Filip Johanssons minnespokal 2012

Timmy Olsson, född 1999, tilldelas Filip Johanssons minnespokal 2012. Priset delas ut av Fliseryds innebandyklubb varje år till en juniorspelare enligt vissa kriterier. Under Innebandyns dag i lördags så delades priset ut till Timmy.

Motivering: Timmy Olsson är en spelare som aldrig viker ner sig, han ger alltid 100% på träning och match. Han har haft en kontinuerlig och stark utveckling och ger allt för laget i alla situationer. Han är ett föredöme för sitt lag, för föreningen och för innebandyn som idrott. Om Timmy fortsätter på den inslagna linjen kommer han ha stora möjligheter att utvecklas som person och innebandyspelare.

Från naturen XXVI

Tjugosjätte delen med naturbilder. Bloggen är just nu inne i en brytningstid mellan vinter och sommar. Det är slut med inomhussporter och snart börjar fotbollen och andra utomhusaktiviteter. Och mitt i denna brytningstid så händer det massor i naturen.






lördag 24 mars 2012

Innebandyns dag en epilog för Fliseryds IBK

I veckan fick vi veta att Fliseryds Innebandyklubb och Höjdarnas Kamratförening från Högsby går samman till en gemensam klubb. Det är två föreningar med varsitt seniorlag i division 3. Båda lagen hamnade i år på övre halvan i tabellen och en av målsättningarna med sammanslagningen är att på sikt avancera till högre divisioner.

Det var i samband med derbyt för några veckor sen som samtalen tog fart och vägen från ord till handling misstänker jag gick genom hjärtat som sa Ja, ja, ja. Jag gillar Fliseryds Innebandyklubb som har en positiv vi-känsla. Byggandet av sporthallen i Fliseryd med stora egna insatser, för tiotalet år sedan, stärkte den gemenskapen som känns direkt när man kommer upp till Fliseryd. Jag tror att den nya föreningen, som ännu inte fått något namn, och formellt är Fliseryds innebandyklubb som byter namn, kommer att bli riktigt bra! Fler folk på träningar med större konkurrens och underlag till fler lag. Mitt förslag till nytt namn är Emådalens IBK.

Som en epilog för föreningen genomfördes idag Innebandyns dag i Fliseryd och ikväll hålls årsfesten. Här är lite bilder från matcherna mellan juniorlagen och föräldrarna.










torsdag 22 mars 2012

Från naturen XXIV

Tjugogradersstrecket tangerades idag på termometern. Det sätter ordentlig fart på våren både i den vilda naturen och i rabatten. Det här är vad som är aktuellt i östra Småland just nu.