tisdag 25 maj 2010

Fotboll F96

Fotboll F96. Blomstermålas tjejer födda 1996 tog hemma emot Runsten-Möckleby/Södra Sandby Gårdby IF. Det var en välspelad match där hemmalaget i svart-vita tröjor pressade upp spelet i offensiv zon.

Blomstermålas Signe Karlsson byggde upp flera farliga anfall. Hon satte 1–0 för hemmalaget på straff i första halvlek. I andra halvlek hade hon en stolpträff.

Det var första gången jag såg ett ungdomslag spela. Spelarna hade en del respekt för höga bollar.

Efter en trevande första kvart där det blåklädda Ölandslaget hade stort bollinnehav så växte Blomstermåla och kom att dominera matchen.

Stora glädjescener bröt ut när Blomstermåla efter ett visst kaos framför motståndarnas mål kunde få in bollen i mål till 2–0. Det blev också slutresultatet när Blomstermålas F96-tjejer tog säsongens första seger.